Tandblekning i Umeå

Tandblekning i Umeå

Funderar du på att bleka tänderna och letar efter tandblekning i Umeå? Hos oss kan du förvänta dig erfarna och professionella tandläkare och tandhygienister med omfattande kunskap och expertis inom tandblekning. Våra tandblekningar utförs alltid av legitimerad tandvårdspersonal med rätt kunskap och medicinsk kompetens. Vi använder oss av den senaste tekniken för att garantera att du får det vita leendet du alltid velat ha.

 

Vad är tandblekning?

Tandblekning är en kosmetisk tandvårdstjänst som syftar till att ljusa upp färgen på tänderna och minska missfärgningar och fläckar. Vi använder oss av speciella produkter och tekniker för att ta bort ytliga fläckar och/eller ändra färgen på tandens emalj. Målet är att ge dig ett vitare och mer estetiskt tilltalande leende. Tandblekning är en behandling som blir alltmer populär, och det finns en hel del produkter och tekniker tillgängliga på marknaden. Det är därför viktigt att vända sig till en pålitlig tandvårdsklinik för att säkerställa en trygg och säker tandblekningsprocess.

 

Varför välja Tandcenter för tandblekning i Umeå?

När du väljer Tandcenter för din tandblekning i Umeå kan du förvänta dig tandläkare med gedigen erfarenhet och kunskap om säkra och effektiva tandblekningsmetoder. Vi erbjuder också skräddarsydda tandblekningsbehandlingar för att passa dina specifika behov och förutsättningar. Vi har koll på varje steg i din tandblekningsprocess för att säkerställa kvalitet och resultat. Välj Tandcenter för effektiv och säker tandblekning i Umeå!​

 

Våra tandblekningsmetoder

Våra tandblekningsmetoder utförs av legitimerad tandvårdspersonal med hemmablekningskit som används av dig själv:

  • Hemmablekning
    Vår hemmablekningsmetod gör det enkelt för dig att uppnå ett vitare leende i din egen takt. Vi skapar anpassade blekningslösningar och ger dig all nödvändig utrustning för en framgångsrik tandblekning. Vi kommer sedan att övervaka dina framsteg och ge dig den vägledning du behöver under processens gång. Med vår tandblekning kan man på ett säkert sätt bleka sina tänder hemma, och den utförs med individuellt framställda skenor. 

Vi rekommenderar att rådgöra med en tandläkare innan behandlingen för att bestämma om tandblekning är lämpligt och säkert för just dig.

Hur länge håller resultatet av att bleka tänderna?

Resultaten av tandblekning kan variera från person till person. Genom att följa våra eftervårdsråd och undvika färgrika livsmedel och drycker kan du förlänga hållbarheten av resultatet på din tandblekningsbehandling. Det är också viktigt att komma ihåg att resultat och hållbarhet även kan variera beroende på individuella faktorer som typen av fläckar och den valda blekningsmetoden.

Boka tandblekning i Umeå

Kontakta oss på Tandcenter idag på 090 – 35 300 eller boka en konsultation online för tandblekning i Umeå och ta det första steget mot ett vitare leende. Våra erfarna tandläkare kommer att guida dig genom processen och hjälpa dig att uppnå det resultat du alltid velat ha. Vi ser framemot att hjälpa dig med din tandblekning!

Vanliga frågor och svar om tandblekning i Umeå

Vad är tandblekning?

Tandblekning är en kosmetisk tandvårdsbehandling som används för att ljusa upp och ta bort missfärgningar från tänderna som ger dig ett vitare leende.

Hur fungerar tandblekning?

Tandblekning används vanligtvis med hjälp av en väteperoxidbaserad gel som tränger in i tandens emalj och bryter ner missfärgningar.

Vilka typer av tandblekning finns det?

Det finns två huvudsakliga typer av tandblekning: klinikbaserad tandblekning som utförs av tandläkare och hemmablekning med skräddarsydda skenor. Båda metoderna är säkra och effektiva, men klinikbaserad blekning ger snabbare resultat.

Hur lång tid tar det att göra en tandblekning?

En tandblekningsbehandling tar ungefär en timme att genomföra och kan upprepas till dess att det önskade resultatet har uppnåtts.

Skadas tänderna av tandblekning?

Tandblekning skadar vanligtvis inte tänderna när det utförs korrekt. På Tandcenter använder vi säkra och effektiva blekningsprodukter som inte skadar tandens struktur eller emalj.

Hur länge håller resultatet av en tandblekning?

Varaktigheten av tandblekningseffekten beror på din livsstil och tandvårdsrutiner. Normalt varar resultatet i ett till tre år, men du kan förlänga det genom att undvika missfärgande ämnen som tobak och mörka drycker.

Finns det några risker med att bleka tänderna?

Under tandblekning är det möjligt att tandköttet påverkas, vilket kan resultera i en viss irritation och svullnad efter avslutad behandling. Om du märker små sår eller irritation i tandköttet under behandlingen, bör du avbryta och ge behandlingen en paus. Vänta tills tandköttet har återhämtat sig innan du fortsätter blekningen.

Finns det några biverkningar med tandblekning?

En del kan uppleva ilningar i tänderna och en mild irritation i tandköttet. Detta brukar dock vanligtvis avta inom 24 till 48 timmar. Om du upplever någon av dessa symtom rekommenderar vi att du borstar dina tänder varsamt med en extra mjuk tandborste och sköljer munnen med en fluoridsköljning med en koncentration på 0,2 %.

När ska man inte bleka tänderna?

Tandblekning rekommenderas inte eller bör undvikas under graviditet och amning, för barn under 16 år, om du har allvarliga tandproblem, känsliga tänder eller tandkött, är allergisk mot blekningsmedel, har tidigare skador från överdriven blekning, om du röker eller snusar, har hål i en tand eller om du har akuta tandproblem som kräver prioriterad vård. Rådgör gärna med oss innan för att fastställa om tandblekning är lämpligt för just dig.

Hur mycket kostar tandblekning?

Priset på tandblekning varierar beroende på behandlingsmetod och individuella förutsättningar. Kontakta oss gärna för mer information om tandblekningspris.

Vad får man inte göra efter tandblekning?

Det är viktigt att undvika tobak, kaffe, te, vin och andra saker som kan bidra till missfärgning av dina tänker under den närmaste tiden efter din tandblekningsbehandling.