Tandreglering i Umeå

Har du problem med bettet eller behöver justera tändernas utseende och letar efter tandreglering i Umeå? Vi på Tandcenter har gedigen erfarenhet och bred kunskap inom tandregleringsbehandlingar. Våra legitimerade tandläkare kan hjälpa dig med både traditionell tandställning och osynlig tandställning, invisalign.

 

Vad är tandreglering och varför behövs det?

Tandreglering är en ortodontisk behandling som är till för att justera tändernas position i munnen och kan behövas av flera olika anledningar. När tänderna vuxit snett, sitter för tätt, om du har överbett, underbett, korsbett eller andra bettproblem. Den främsta anledningen till tandställning och justering av tänderna är när det uppstår problem med bettet. Detta problem beror ofta på att tänderna i käkarna inte möts som de ska. Åldern spelar ingen roll när det gäller att justera tänderna, både vuxna och barn kan genomgå tandreglering om de upplever problem med bettet eller är missnöjd med tändernas utseende.

 

Olika typer av tandregleringsmetoder

Vi erbjuder tandregleringsmetoder för att möta dina individuella behov och preferenser. Det finns både fasta tandställningar och avtagbara tandställningar som används i olika situationer beroende på problemets omfattning. Vi använder oss av avtagbara tandregleringsmetoder.

  • Traditionell tandställning
    Traditionell tandställning är en metod som består av metallkonsoler och trådar som placeras på tänderna för att gradvis korrigera deras position. Genom att använda dessa konsoler i kombination med trådar appliceras ett tryck som gör det möjligt att justera tändernas position noggrant och effektivt, vilket både förbättrar tändernas utseende och tugg- och bettfunktion.
  • Invisalign – osynlig tandställning
    För dig som önskar ett diskret och bekvämt alternativ erbjuder vi Invisalign – avtagbara, genomskinliga plastskenor som nästan är osynliga. Invisalign representerar den senaste teknologin inom ortodontisk behandling och med invisalign slipper du oroa dig för att din tandställning syns. Skenorna är utformade för att minimera obehag och irritation och är lätta att ta av och sätta på när du ska äta, borsta tänderna eller liknande. De är även enkla att rengöra och underhålla.

Det är viktigt att rådgöra med legitimerad tandvårdspersonal innan du genomför en tandregleringsbehandling för att bedöma om tandreglering är nödvändigt för dig och vilken behandlingsmetod som är mest lämplig för dina behov.

Varför välja Tandcenter?

När du väljer Tandcenter för din tandregleringsbehandling kan du förvänta dig tandläkare och tandhygienister med gedigen erfarenhet och bred expertis när det kommer till olika typer av tandställningsbehandlingar. Vi sätter alltid patientens komfort och välmående i första hand och erbjuder skräddarsydda behandlingsplaner för att passa just dig och dina specifika behov. Som kund hos oss kan du alltid känna att du är i trygga händer hos medicinskt erfaren och utbildad tandvårdspersonal.

Vill du boka tandreglering i Umeå?

Vår erfarna och legitimerade tandvårdspersonal finns här för att hjälpa dig med dina problem. Tveka inte att kontakta oss idag på 090 – 35 300 eller boka din konsultation online. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din tandställning och att få ett rakare leende utan bettproblem!

Vanliga frågor och svar om tandreglering i Umeå

Vad är tandreglering och varför behöver man det?

Tandreglering är en tandvårdstjänst som används för att korrigera ojämna tänder och bettfel. Om du har problem med tuggning, rengöring eller har ojämna tänder kan tandreglering vara en lösning för dig. Kontakta oss för att diskutera dina behov och förutsättningar!

Vad är Invisalign tandställning?

Invisalign är en modern form av tandreglering med genomskinliga och skräddarsydda plastskenor som används för att justera tändernas position. Den är diskret, bekväm och tar bort behovet av traditionella metalltrådar och brackets.

Hur fungerar invisalign jämfört med traditionell tandreglering?

Invisalign använder skräddarsydda skenor som byts ut varje vecka för att gradvis förflytta tänderna. Det är mer diskret än traditionell tandreglering och kan tas bort vid måltider och vid tandborstning. Traditionell tandreglering använder i sin tur metalltrådar och brackets för att justera tandpositionen.

Passar invisalign-tandställning för alla typer av bettfel?

Invisalign kan behandla många vanliga tandproblem som krokiga tänder, överkorsade tänder, öppna bett och överlappande tänder. Däremot kan mer komplicerade eller allvarliga bettfel kräva traditionell tandställning.

Vad är traditionell tandställning?

Traditionell tandställning, även känd som konventionell tandreglering och räls, är en ortodontisk behandling som används för att korrigera ojämna tänder och bettfel. Den består vanligtvis av metalltrådar och små fästanordningar (brackets) som placeras på tänderna. Dessa flyttar sedan tänderna tillsammans till önskad position över tid.

Hur lång tid tar en Invisalign-behandling?

Behandlingstiden varierar beroende på individuella behov, men generellt varar en Invisalign-behandling mellan 6 månader och 2 år.

Gör det ont att använda Invisalign?

Invisalign kan orsaka visst obehag och tryck när du byter till nya skenor. Detta är normalt och går oftast över inom några dagar.

Kan jag äta och dricka medan jag har Invisalign på mig?

Du bör ta bort Invisalign-skenorna när du äter och dricker för att inte riskera skador på skenorna.

Kan jag borsta tänderna som vanligt med Invisalign?

När du borstar tänderna bör du ta ut din Invisalign för att inte riskera att skada den.

Kan jag ta bort Invisalign-skenorna själv?

Ja, du kan ta bort Invisalign-skenorna själv vid behov, som vid måltider och tandborstning. Men för bästa resultat bör de bäras minst 22 timmar om dygnet.

Vad är kostnaden för Invisalign-behandling?

Kostnaden för Invisalign-behandling varierar beroende på ditt specifika tandregleringsbehov. Kontakta oss för att boka in en konsultation.

Hur bokar jag tandreglering i Umeå?

Kontakta oss på 090 – 35 300 eller boka en tid online för att boka tandreglering i Umeå. Vi på Tandcenter ser framemot att välkomna dig till oss och hjälpa dig med alla dina bettproblem och få ett rakare leende!